Curcan în vin la slow cooker
Pulpa de curcan se porţionează, apoi se rumeneşte în unt.
Ceapa tăiată solzişori şi morcovii tăiaţi rondele se călesc împreună în untul în care a fost rumenită carnea.
Se adaugă şi usturoiul tăiat mărunt.
După ce s-au înmuiat ceapa şi morcovii, se adaugă ciupercile din conservă şi se menţin pe foc pentru 2-3 minute.
Se toarnă vinul şi se condimentează cu sare şi piper. Se lasă să dea în clocot.
În vasul de ceramică de la slow coocker, se pun bucăţile de carne rumenite, apoi se toarnă sosul de vin pregătit.
Se adaugă foile de dafin, cimbrişorul, se acoperă cu capacul şi se pune în slow cooker, fixându-se timpul dorit, aproximativ 4 ore la high sau 6 ore la low.
Se serveşte caldă alături de o garnitură de cartofi, salată de murături şi un pahar de vin alb sec.