Pizza cu brânză și porumb
-
Preparăm "Blat pentru pizza"
Într-un castron de plastic se pun 300 g făină, se distribuie pe marginile castronului, iar în mijloc se sfărâmă drojdia.
Peste drojdie se pune zahărul.
Drojdia şi zahărul se amestecă cu jumătate de pahar de apă călduţă, antrenând în amestec şi puţină făină de pe margine.
Se lasă să dospească la loc cald.
Când începe să facă bule, se adaugă uleiul, restul de apă şi sare şi se frământă cu restul de făină. Aluatul nu trebuie să aibă o consistenţă foarte tare.
Se lasă să crească la loc cald.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Se unge o tavă cu ulei și se întinde aluatul în formă.
Se unge aluatul cu sos de roșii.
Brânza se sfărâmă cu furculița
și presară pe toată suprafața aluatului.
Se adaugă boabele de porumb
Se taie măslinele rondele
și se distribuie uniform pe toată suprafața.
Se taie roșia rondele
și se pun deasupra.
Peste toate acestea se răzuiește cașcaval și se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 220 grade Celsius.
Pizza este gata după aproximativ 15 minute.