Lasagna în bacon
Ceapa se taie mărunt
și se călește în 2 linguri de ulei
împreună cu usturoiul zdrobit.
Se lasă să se înmoaie ceapa, adăugând și o cană cu apă, pentru a fierbe mai bine.
Carnea tocată se pune peste ceapa călită, amestecând continuu
până se colorează puțin carnea.
Se adaugă roșiile decojite și date la blender,
apoi condimentele.
Se lasă pe foc până scade de tot zeama.
Într-o formă de cozonac se așează feliile de bacon una lângă alta, lăsându-le în afara tăvii pentru a acoperi lasagna la final.
Se pune primul strat de foi lasagna, apoi se presară mozzarela rasă
și o treime din compoziția de carne.
Apoi iar foi de lasagna, mozzarella rasă,
încă o treime de compoziție de carne.
Și se mai pune încă un strat de foi, mozzarella
și carne,
finalizând cu foi și mozzarella rasă.
Se aranjează feliile de bacon lăsate în afara tăvii,
astfel încât totul să fie bine acoperit.
Se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 45-55 de minute, până se rumenește frumos.
Se servește cald.
-
milica29 Jan.2018
bun,bun,bun....