Cannelloni cu spanac și ricotta
Ceapa și usturoiul se taie mărunt
și se călesc în 2 linguri de ulei.
Se adaugă apă cât să le acopere
și se lasă pe foc până ce se înmoaie ceapa.
Se adaugă roșiile decojite date la blender,
foile de dafin
și coaja rasă de lămâie.
Se condimentează cu sare și piper
și se lasă să fiarbă la foc potrivit, până se îngroașă sosul.
Separat, se fierbe apă cu sare
și se adaugă spanacul,
lăsându-l până se înmoaie. Se scoate din apă și se lasă să se scurgă într-o sită.
În 2 linguri de ulei de măsline
se adaugă spanacul tocat,
se condimentează cu sare, piper și nucșoară
și se mai lasă câteva minute pe foc, până se evaporă toată zeama formată.
Se scoate într-un castron, se lasă să se răcorească,
apoi se amestecă cu ricotta,
ouăle întregi
și parmezanul ras.
Cu această compoziție se umplu pastele cannelloni
și se așează într-un vas termorezistent uns cu puțin ulei.
Deasupra se toarnă sosul de roșii și se întinde uniform pe toată suprafața,
se distribuie mozzarella tăiată rondele, se presară busuioc și se stropește cu ulei de măsline.
Vasul se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 45-50 de minute, până se rumenește pe deasupra.
Preparatul se servește cald.