Fettuccine cu sparanghel

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Sparanghelul se spală cu apă rece, se curăţă de partea de la bază, apoi se pune la fiert în apă cu sare.

Se fierbe timp de 4-5 minute, până când sparanghelul devine moale, se scoate din apa în care a fiert, se lasă să se răcorească, apoi se taie rondele.

Ceapa şi ţelina se taie mărunt, morcovul se taie rondele, apoi se călesc în puţin ulei de măsline.

După ce ceapa a devenit sticloasă, se adaugă şi dovlecelul şi ardeiul roşu tăiate mărunt. Se călesc împreună pentru 10-15 minute.

După acest timp, se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă sparanghelul tăiat. Se mai lasă puţin împreună la călit.

Se încorporează smântâna de gătit şi se lasă să fiarbă aproximativ 20 de minute, la foc mic, până când sosul scade la jumătate.

Pastele se fierb în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când sunt fierte se scurg din apa în care au fiert.

Pastele fierte şi bine scurse se pun peste sosul pregătit mai sus, omogenizându-se.

Se presară cu caşcaval ras şi pătrunjel tocat şi se servesc fierbinţi.

Reţeta se potriveşte pentru provocarea lunii martie, la capitolul paste.

Etichete: paste | fettuccine | sparanghel
(3 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Cheesecake cu mere Cheesecake cu mere

Rețeta mai nouă   Caise Caise

publicitate
Comentarii (1)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro