Pizza orientală cu carne de vită
- Ingrediente
-
Preparăm "Blat pentru pizza"
Într-un castron de plastic se pun 300 g făină, se distribuie pe marginile castronului, iar în mijloc se sfărâmă drojdia.
Peste drojdie se pune zahărul.
Drojdia şi zahărul se amestecă cu jumătate de pahar de apă călduţă, antrenând în amestec şi puţină făină de pe margine.
Se lasă să dospească la loc cald.
Când începe să facă bule, se adaugă uleiul, restul de apă şi sare şi se frământă cu restul de făină. Aluatul nu trebuie să aibă o consistenţă foarte tare.
Se lasă să crească la loc cald.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Carnea de vită fiartă se taie cubulețe.
Blatul de pizza se întinde uniform într-o tavă unsă cu ulei.
Se pune peste el sosul de roșii,
se condimentează cu oregano, măghiran și usturoi granulat,
iar pe deasupra de pune cașcavalul ras
și cubulețele de carne de vită.
Se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 15-20 de minute, până se rumenește.
Roșiile curățate de miez, se taie cubulețe
și se pun deasupra, peste pizza fierbinte.
Se presară și pătrunjelul tocat
și se servește imediat.
-
milica30 Aug.2017
trebuie sa fie f. buna ca sanatoasa este!