Tagliatelle cu șuncă, brânză și roșii cherry
Pastele se pun la fiert în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce au fiert se scurg și se lasă deoparte.
Roșiile cherry se pun într-un vas termorezistent, se stropesc cu ulei de măsline,
se presară cu busuioc, oregano,
mărar, sare, piper,
se amestecă și printre ele se adaugă și 2-3 căței de usturoi tăiat mărunt.
Se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 20-30 de minute sau până se coc.
Șunca sau prosciutto tăiat fâșii se pune la prăjit într-o tigaie suficient de mare, fără a adăuga altă grăsime.
Restul de usturoi se taie mărunt și se adaugă peste prosciutto.
Se lasă până se rumenește șunca,
apoi se adaugă pastele fierte și scurse.
Se amestecă împreună câteva minute pe foc, după care se dă deoparte.
Ouăle se bat cu smântâna de gătit
până se omogenizează foarte bine și se toarnă peste pastele cu șuncă, imediat ce au fost luate de pe foc.
Se amestecă pentru a se face bine oul.
Brânza se rade și se adaugă pastelor.
Deasupra se presară pătrunjelul tăiat mărunt.
Se amestecă toate.
Se servesc cu roșii cherry coapte, iar deasupra se presară parmezan ras.
-
milica06 Feb.2017
astept sa-l gust la voi.