Plăcintă cu mere

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se face un aluat din făină, apă, ulei, borş şi sare.


Se lasă să se odihnească timp de 30 de minute.


În acest timp se pregăteşte compoziţia de mere. Merele se curăţă de coajă şi de căsuţa cu seminţe.


Apoi se dau prin răzătoare, la robot.

Aluatul se împarte în două. Pe suprafaţa de lucru tapetată cu făină, se întinde o foaie cu ajutorul sucitorului. Grosimea foii trebuie să fie de 0,5 cm.

Foaia astfel obţinută se stropeşte cu 2-3 linguri de ulei.


Apoi se pun merele rase, întinzându-le uniform pe toată suprafaţa,

Opţional se poate adăuga nucă măcinată.


Peste mere se presară zahăr şi scorţişoară măcinată.

Apoi foaia se rulează din partea de jos până la jumătate, după care se rulează din partea de sus.

Se taie în bucăţi.

Se aşează în tava unsă cu ulei. Deasupra se stropeşte totul cu ulei.

Se coace în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 30-40 de minute, până se rumeneşte deasupra.

Se acoperă cu un prosop curat şi după ce s-a răcorit puţin se presară deasupra cu zahăr pudră vanilat.

Se poate servi atât caldă cât şi rece.


Etichete: placinta | mere
(21 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • acum am pregatit-o foarte buna si usor de facut

  Rețeta mai veche Terină cu spanac Terină cu spanac

Rețeta mai nouă   French toast cu mere French toast cu mere

publicitate
Comentarii (5)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro