Plăcintă cu mere
Se face un aluat din făină, apă, ulei, borş şi sare.
Se lasă să se odihnească timp de 30 de minute.
În acest timp se pregăteşte compoziţia de mere. Merele se curăţă de coajă şi de căsuţa cu seminţe.
Apoi se dau prin răzătoare, la robot.
Aluatul se împarte în două. Pe suprafaţa de lucru tapetată cu făină, se întinde o foaie cu ajutorul sucitorului. Grosimea foii trebuie să fie de 0,5 cm.
Foaia astfel obţinută se stropeşte cu 2-3 linguri de ulei.
Apoi se pun merele rase, întinzându-le uniform pe toată suprafaţa,
Opţional se poate adăuga nucă măcinată.
Peste mere se presară zahăr şi scorţişoară măcinată.
Apoi foaia se rulează din partea de jos până la jumătate, după care se rulează din partea de sus.
Se taie în bucăţi.
Se aşează în tava unsă cu ulei. Deasupra se stropeşte totul cu ulei.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 30-40 de minute, până se rumeneşte deasupra.
Se acoperă cu un prosop curat şi după ce s-a răcorit puţin se presară deasupra cu zahăr pudră vanilat.
Se poate servi atât caldă cât şi rece.
-
IULI2A29 Jan.2013
acum am pregatit-o foarte buna si usor de facut