Prăjitură cu mousse de afine și lămâie

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blatul la prăjitura cu mousse de afine și lămâie"

    Fulgii de migdale se pun într-o tavă și se bagă timp de 10 minute în cuptorul preîncălzit la 200 grade.

    Se lasă să se răcorească puțin,

    apoi se rășnesc.

    Se obține făina de migdale necesară blatului pentru prăjitură.

    Peste făina de migdale se adaugă cacaua

    și se amestecă.

    Ouăle se separă.

    Gălbenușurile se bat cu 2 linguri de ulei.

    Albușurile se bat spumă,

    apoi se adaugă zahărul

    și se bat în continuare, până se obține o bezea tare.

    Peste bezeaua se albușuri se adaugă gălbenușurile

    și amestecul de făină cu cacao.

    Se amestecă ușor cu o paletă, de sus în jos. La final se adaugă și amaretto.

    Într-o tavă cu pereți detașabili, cu hârtie de copt pe fund și unsă cu unt pe margini,

    se toarnă compoziția

    și se coace la 180 grade timp de 20 de minute.

    Blatul se lasă să se răcească.

  2. Preparăm "Mousse de afine pentru prăjitura cu mousse de afine și lămâie"

    Gelatina se pune la înmuiat, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

    Ciocolata albă ruptă în bucăți,

    împreună cu 200 ml frișcă lichidă

    se pun pe baie de apă

    până când ciocolata se topește și amestecul devine omogen.

    Se dizolvă gelatina pe baie de apă,

    apoi se toarnă peste amestecul de ciocolată, având grijă ca amestecul să nu aibă o temperatură mai mare de 60 de grade pentru a nu distruge structura gelatinei.

    Separat se bate foarte bine restul de frișcă,

    apoi se adaugă afinele bine scurse de zeamă

    și ciocolata.

    Se amestecă cu o paletă.

    Mousse de afine pentru prăjitura cu mousse de afine și lămâie
  3. Preparăm "Lemon curd"

    Ouăle

    se bat cu telul,

    apoi se adaugă zahărul și zahărul vanilat

    și se amestecă bine cu telul, până se omogenizează.

    Se rade coaja de la lămâi

    și se adaugă peste ouă,

    împreună cu sucul de lămâie.

    Vasul se pune pe foc

    amestecând continuu pentru a nu se coagula ouăle. După ce amestecul s-a îngroșat,

    se adaugă untul

    și se mai lasă pe foc pentru 5-10 minute. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească.

    Lemon curd
  4. Preparăm "Mousse de lămâie pentru prăjitura cu mousse de afine și lămâie"

    Gelatina se pune la înmuiat, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

    Ciocolata albă ruptă în bucăți

    împreună cu 200 ml frișcă lichidă

    se pun pe baie de apă, până se topește ciocolata.

    Se ia de pe foc.

    Se dizolvă gelatina pe baie de apă

    și se adaugă peste amestecul de ciocolată, având grijă ca amestecul să nu aibă o temperatură mai mare de 60 de grade pentru a nu se distruge structura gelatinei.

    Separat, restul de frișcă

    se bate foarte bine.

    Peste frișca bătută se adaugă lemon curdul,

    și ciocolata

    amestecând bine.

    Mousse de lămâie pentru prăjitura cu mousse de afine și lămâie
  5. Preparăm "Glazură de ciocolată pentru prajitura cu mousse de afine și lămâie"

    Ciocolata și frișca se pun pe baie de apă pănă totul devine un amestec omogen.

  6. continuăm cu rețeta de bază...

Peste blatul rece

se toarnă mousse-ul de afine și se întinde uniform, pe toată suprafața.

Se dă la rece pentru o oră, timp in care se pregătește mousse-ul de lămâie. Când s-a întărit stratul cu afine, se scoate din frigider

și se toarnă peste el mousse-ul de lămâie,

uniform, pe toată suprafața.

Se dă la rece până când se întărește și stratul cu lămâie. Se îndepărtează inelul detașabil

și se porționează.

Se toarnă glazura individual, pe fiecare dintre bucățile tăiate,

apoi se ornează, după preferință.

Se ține la rece până la servire.

(4 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • DA! Am analizat si am decis: este cea mai buna prajitura pe care am avut ocazia sa o gust! Este sublima! Felicitari!

  Rețeta mai veche Pulpă de miel aromată la cuptor, servită cu sos de muștar Pulpă de miel aromată la cuptor, servită cu sos de muștar

Rețeta mai nouă   Salată de leurdă cu lobodă Salată de leurdă cu lobodă

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro