Tarte de ciocolată cu arahide
- Ingrediente
-
- Baze pentru tarte cu ciocolată și arahide
- 140 grame unt
- 150 grame zahăr
- sare
- 1 ou
- 1 albuș de ou
- 310 grame făină
- 50 grame cacao
- 4 grame praf de copt
- Ganache de caramel sărat pentru tarte cu ciocolată și arahide
- 75 grame ciocolată amăruie
- 75 grame ciocolată cu lapte
- 200 grame frișcă
- 50 grame unt
- 10 grame glucoză
- 105 grame zahăr
- 1 praf sare
- Mousse de ciocolată pentru tarte cu ciocolată și arahide
- 2 gălbenușuri de ou
- 50 grame zahăr
- 100 grame ciocolată amăruie
- 205 grame frișcă
- Caramel cu arahide și banane pentru tarte cu ciocolată și arahide
- 100 grame zahăr
- 40 grame glucoză
- 50 grame unt
- 200 grame banane bine coapte
- 50 grame arahide sărate
-
Preparăm "Baze pentru tarte cu ciocolată și arahide"
Albușul și oul întreg se mixează.
Untul se amestecă cu zahărul,
iar peste el se adaugă ouăle bătute.
Se adaugă făina, cacaua și praful de copt,
se amestecă toate bine și se formează un aluat,
care se pune în folie alimentară și se ține la rece pentru câteva ore.
Se scoate aluatul de la rece, se divide în 6, apoi se căptușesc formele mici cu margini detașabile.
Se dau la rece pentru încă o oră înainte de a le coace, apoi se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 30 de minute, până se coace aluatul.
-
Preparăm "Ganache de caramel sărat pentru tarte cu ciocolată și arahide"
Se face un caramel din zahăr și glucoză.
Frișca și untul
se încălzesc, până se topește untul și se omogenizează amestecul,
apoi se adaugă, puțin câte puțin peste caramel, amestecând continuu.
Se adaugă și ciocolata și sarea de mare și se omogenizează.
-
Preparăm "Mousse de ciocolată pentru tarte cu ciocolată și arahide"
Golbenușurile și zahărul se mixează pană se obține o cremă.
Ciocolata se topește pe baie de apă
și se adaugă peste crema de gălbenușuri. Se mixează.
Se adaugă și frișca nebătută și se mixează împreună.
-
Preparăm "Caramel cu arahide și banane pentru tarte cu ciocolată și arahide"
Se face un caramel din zahăr și glucoză.
Când s-a topit zahărul și glucoza, se adaugă untul. Se amestecă bine și se dă deoparte.
Bananele decojite se fac piure cu ajutorul unui blender
și se adaugă în caramel după ce a fost luat de pe foc.
Când caramelul s-a răcit se adaugă și arahidele sărate.
-
continuăm cu rețeta de bază...
După ce bazele de tartă s-au răcit, se toarnă în interior un strat de caramel cu banană.
Peste stratul de caramel se pune ganache-ul astfel încât să acopere stratul de jos.
Se dau la rece până se încheagă ganache-ul.
Se ornează pe deasupra cu mousse-ul de ciocolată.
Se pudrează cu cacao și se presară alune pe deasupra.