Salate
Felul 2 merge mult mai bine însoţit de o salată de legume proaspete sau legume conservate. Putem servi salatele şi simple dacă aşa ne face plăcere.
-
Salată de sfeclă cu portocală
Sfecla se pune la fiert în apă cu sare pentru 50 de minute. După ce s-a fiert se lasă să se răcorească…
-
Salată de icre de crap cu ceapă
Icrele se mixează la început cu foarte puţin ulei, până când acestea se leagă. Apoi se adaugă alternativ…
-
Salată de ton cu fasole roşie
Roşiile se taie cuburi mai mari şi se pun într-un castron. Ceapa se taie solzişori şi se pune peste roşii.…
-
Salată de ton cu porumb
Tonul se scurge de zeama din conservă. Se amestecă cu castraveţii muraţi tăiaţi cubuleţe mici. Ceapa se…
-
Salată de roşii cu mozzarella şi…
Roşiile şi mozzarella tăiate felii se aranjează alternativ pe un platou mare. Frunzele de busuioc de pun printre…
-
Salată de cod cu legume
Codul se fierbe, apoi se taie mărunt. Se amestecă cu ardeiul copt tăiat fâşii şi se potriveşte de sare,…
-
Salată grecească ţărănească
Salata se spală sub jet de apă, apoi se rupe într-un castron. Roşiile se taie felii subţiri şi se adaugă…
-
Salată Niçoise
Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă cu sare. Ouăle se fierb şi ele. Se pregăteşte dressingul pentru…
-
Salată de leurdă cu porumb dulce
Leurda se spală cu apă rece, se îndepărtează codiţele şi se toacă mărunt. Ouăle se fierb, se curăţă…
-
Salată din piept de pui cu mazăre,…
Pieptul de pui se fierbe în apă cu sare. Ouăle se fierb 5-6 minute. Cartofii se fierb în coajă. Mazărea…
-
Salată de ardei copţi I
Se coc ardeii, întorcându-i pe toate părţile ca să nu se ardă prea tare şi nici să rămână cruzi. Se…
-
Salată grecească
Se pregăteşte dressing-ul din ulei de măsline, suc de lămâie, sare şi piper, după gust. Roşiile întregi,…
-
Salată asortată cu şunculiţă ţărănească
Roşiile se taie felii subţiri. Castraveţii se taie felii subţiri. Şunculiţa se taie cubuleţe. Brânza feta…
-
Pui grătar cu ou, crutoane şi salată…
Se pregăteşte pieptul de pui la grătar: pieptul se taie în fileuri subţiri, iar usturoiul se pisează şi…
-
Salată bulgărească
Ouăle se fierb tari. Ardeiul se taie fâşii subţiri. Roşiile se taie felii. Castraveţii se taie rondele.…
-
Ciuperci cu maioneză şi piept de pui
Pieptul de pui se fierbe în apă cu sare. Se lasă să se răcească şi apoi se taie cubuleţe. Ciupercile se…
-
Salată de boeuf
Cea mai bună salată boeuf se obţine fierbând zarzavatul împreună cu carnea (supa). Pieptul de pui spălat…
-
Salată orientală cu peşte afumat…
Cartofii se spală foarte bine şi se pun la fiert în apă cu sare. În alt vas se pun 6 ouă la fiert timp de…
-
Salată de icre de crap
Icrele se pun într-un castron mai înalt, pentru mixer. Se adaugă ulei puţin câte puţin mixând continuu.…
-
Salată orientală cu peşte afumat
Cartofii (de preferat roşii) se spală foarte bine de pământ şi se pun la fiert în apă cu sare. Separat…
-
Salată grecească cu peşte marinat
Peştele marinat şi castraveţii se taie în cubuleţe mici. Se amestecă cu maioneza şi se mai potriveşte…