Cârnaţi din carne de porc şi carne de oaie
Carnea se dă prin maşina de tocat, alternând cele trei tipuri.
Peste carnea tocată se adaugă condimentele şi se omogenizează foarte bine, adaugând câte puţină supă astfel încât la final să se obţină o compoziţie legată, nu foarte moale.
Se pregătesc maţele ce urmează a se umple, se fixează pe maşina de tocat pe dispozitivul special pentru cârnaţi şi se umplu cu compoziţia obţinută mai sus.
Se lasă la uscat 1-2 zile, după care se păstrează la frigider.
-
dani23 Jan.2017
nu sunt buni||||| sunt super buni|||| multumesc pt reteta
-
milica21 Dec.2016
Asa se fac carnatii! Felicitari!
-
valentin30 Nov.2016
imaginea finala e pur si simplu colosala, arata niste carnati perfecti, cel putin vizual...
-
mihai07 Dec.2015
Mult imi place aceasta reteta,pentru ca sunt un mare iubitor de mezeluri facute in casa dupa retetele romanesti si nu numai aceasta reteta se apropie foarte mult de reteta bunicii pecare am reusit s-fac datorita unei bune memorii olfactive,( bunica fiind demult intre cei drepti) vreau sa spun doar ca acest fel de carnati se pot tine la aer si nici odata nu se vor usca foarte tare, iar cam dupa 3,4 saptamani si chiar mai mult se pot manca si cruz,si afumati si ne afumat si sunt exceptionali !!!Garantat nu se strica chir de nu-i puneti la frigider ,pana vara !!!
-
carmen21 Dec.2012
bine mai arata carnatii astia!!!!!