Cartofi cu rozmarin la cuptor
- Ingrediente
Cartofii se curăţă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă rece cu sare.
Se lasă să fiarbă 7-8 minute din momentul în care începe să fiarbă apa. Se scurg de zeamă într-o strecurătoare, apoi, acoperind strecurătoarea cu o farfurie, se zdruncină de câteva ori strecurătoarea pentru ca suprafaţa cartofilor să se deformeze uşor, astfel încât să se prindă pe suprafaţa cartofilor condimentele.
Se adaugă peste cartofii din strecurătoare făina, rozmarinul, sarea şi piperul, după care se amestecă iar punând deasupra strecurătorii o farfurie.
Într-un vas termorezistent se pune ulei de măsline pe fund şi se să la cuptor pentru 2-3 minute. Apoi se scoate vasul din cuptor şi se adaugă cartofii pregătiţi mai sus amestecându-i cu uleiul încins.
Se dă la cuptor la 200 grade timp de 30 de minute, amestecând cartofii din 10 în 10 minute, pentru a se rumeni uniform.
Sunt o garnitură excelentă pentru orice tip de friptură, dar se pot servi şi ca atare cu mujdei de usturoi.