Cocktail de legume în sos teriyaki
Cartofii tăiaţi felii, dovleceii tăiaţi şi ei felii, se amestecă cu fâşiile de ardei, ceapa solzişori şi ciupercile tăiate în patru.
Se condimentează cu sare, piper, oregano şi măghiran, apoi se adaugă 2 linguri de sos teriyaki şi 3 linguri de ulei. Se amestecă totul.
Legumele se pun într-un vas termorezistent, iar deasupra se pun căţeii de usturoi necurăţaţi. Vasul se acoperă cu un capac sau folie de aluminiu şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 grade pentru 40 de minute.
După acest timp se scoate vasul din cuptor, se presară deasupra caşcaval ras şi se mai bagă în cuptor pentru încă 10 minute, fără a acoperi.
Se serveşte simplu sau ca garnitură la orice fel de friptură.
-
felicia29 Apr.2013
foarte bun