Cartofi copți în coajă cu unt

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Cartofii se spală foarte bine cu un burete abraziv, pentru a îndepărta tot pământul de pe ei.

Se înțeapă cu furculița și se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 grade pentru aproximativ o oră. În funcție de tipul cartofului, timpul poate varia. Se poate verifica dacă sunt copți înțepându-i cu furculița: trebuie să intre foarte ușor.

După ce s-au copt, cartofii se taie în sferturi, dar nu până la bază, ca în imaginea de mai jos, apoi se așează în vase mici, termorezistente, pentru servire individuală.

În mijloc se pune un cubuleț de unt simplu sau aromatizat.

Se presară și cașcaval ras,

apoi se introduc din nou la cuptor pentru gratinare, aproximativ 10 minute.

Se servesc calzi ca fel principal sau garnitură.

Etichete: cartofi
(3 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Tort Amandină Tort Amandină

Rețeta mai nouă   Somon cu creveți și legume la grill Somon cu creveți și legume la grill

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro