Legume
Dacă azi nu vrei carne în mâncare, poţi prepara un ghiveci de legume, un pilaf cu legume, o ciulama de ciuperci, o mâncare de ardei copţi. Dacă ţii post, atunci aici ar trebui sa cauţi ceva care să te inspire. Să fii atent totuşi pentru că din aceste reţete lipseşte carnea, dar s-ar putea să găseşti lactate şi ouă.
-
Cartofi fierți cu ceapă roșie la…
Tăiem ceapa roșie în 4. Peste aceasta adăugăm rozmarin tocat mărunt, usturoi pisat, foi de dafin, sare,…
-
de post
Fasole boabe cu roșii și cartofi
Fasolea a fost fiartă în prealabil. Acum fierbem cartoful cu roșia, usturoiul și ierburile aromatice. Scoatem…
-
de post
Sfeclă roșie cu morcov la cuptor
Se curăță morcovul și sfecla roșie. În două castroane separate se prepară două amestecuri. Unul pentru…
-
de post
Păstăi sote cu mărar și usturoi
Păstăile se spală, se curăță de codițe și se taie la dimensiuni potrivite (aproximativ 2-3 cm). Într-o…
-
de post
Lyutenitsa
Într-un vas se încinge uleiul și se adaugă usturoiul presat și ardeiul iute tăiat feliuțe subțiri. Se…
-
Broccoli în sos rece de roșii
Broccoli se spală sub jet de apă, apoi se taie bucăți. Când apa cu sare începe să fiarbă, se pune broccoli…
-
Cartofi copți în coajă cu unt
Cartofii se spală foarte bine cu un burete abraziv, pentru a îndepărta tot pământul de pe ei. Se înțeapă…
-
Dovleac la cuptor cu brânză și muștar
Dovleacul se taie cubulețe. Se adaugă ulei de măsline. Se condimentează cu sare și piper. Se amestecă. Se…
-
de post
Dovleac la cuptor
Se curăță dovleacul de coajă și se taie cuburi. Se pun într-o tavă unsă cu ulei. Se pisează usturoiul…
-
Salată de fasole păstăi cu usturoi
Fasolea păstăi se spală cu apă rece, se rupe în bucăţi potrivit de mari şi se pune la fiert în apă cu…
-
Ragu de legume
Ceapa se călește în două linguri de ulei. Dovleceii se taie cuburi și se adaugă peste ceapa călită. La…
-
de post
Tofu la grătar
Brânza tofu se taie felii goase de 1 cm. Feliile se stropesc cu ulei de măsline, iar deasupra se pune busuiocul…
-
Varză călită
Varza şi ceapa se taie mărunt. Ceapa se căleşte în 2 linguri de ulei şi se înăbuşă în puţină apă.…
-
Cartofi cu broccoli
Cartofii cu tot cu coajă se pun la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert se lasă să se răcească şi…
-
de post
Mâncare de legume în vin roșu
Vânăta se taie cubuleţe, care se prăjesc în 2 linguri de ulei de măsline Dovlecelul se taie şi el cuburi…
-
Vinete cu brânză la cuptor
Usturoiul se pisează şi se freacă cu puţin ulei. Brânza telemea se taie felii groase de 0,5 cm şi se ung…
-
Sarmale cu urdă
Ceapa se căleşte în puţin ulei până devine aurie. Se lasă să se răcorească puţin, apoi se amestecă…
-
de post
Vinete cu roșii
Vânăta se taie cubuleţe care se prăjesc în 2-3 serii în câte 2 linguri de ulei, astfel încât să se rumenească…
-
Cartofi cu rozmarin şi telemea
Cartofii se curăţă de coajă. Se taie rondele subţiri. Se presară cu sare, piper, cimbru şi rozmarin. Se…
-
de post
Vinete cu ceapă roşie la cuptor
Vânăta se taie cubuleţe. Ceapa se taie în 8. Se amestecă cu sare, piper şi ulei şi se pun într-un vas…
-
Ciuperci cu usturoi la tigaie
Ciupercile se taie în 2 sau în 4, în funcţie de dimensiunea lor. Se pun într-o tigaie încinsă şi se stropesc…
-
Cartofi copţi cu maioneză şi caşcaval
Cartofii foarte bine spălaţi, se pun întregi, cu tot cu coajă, la cuptor, într-un vas termorezistent. Se…
-
Chips-uri de cartofi la cuptor
Cartofii noi se spală foarte bine, îndepărtând bine tot pământul, apoi se taie în felii foarte subţiri.…
-
Cartofi copţi în coajă cu telemea…
Cartofii foarte bine spălaţi, se pun într-un vas termorezistent şi se coc în cuptorul încins la 220 grade…
-
de post
Mâncare de spanac cu leurdă
Spanacul se spală sub jet de apă rece, frunză cu frunză, apoi se opăreşte în apă cu sare. Ceapa se taie…
-
de post
Mâncare de ștevie și lobodă
Ceapa și usturoiul se taie mărunt și se călesc în 2-3 linguri de ulei de măsline. Se adaugă roșiile decojite,…