Musaca de cartofi
Cartofii se pun la fiert în apă cu sare.
Când sunt fierţi se curăţă de coajă şi se taie rondele.
Ceapa, morcovul şi ardeiul se taie cubuleţe. Ciupercile se taie felii.
Într-o cratiţă se încinge puţin ulei (cât să acopere fundul cratiţei) şi se căleşte ceapa.
Când ceapa este aurie, se adaugă ardeiul şi se amestecă 1-2 minute.
Se adaugă apoi şi ciupercile şi morcovul.
Se amestecă toate şi când s-au înmuiat ciupercile se adaugă orezul.
A mai rămas mazărea.
Se adaugă apă cât să acopere legumele călite şi se fierbe la foc mic timp de 10 minute.
Într-un vas termorezistent uns cu margarină şi tapetat cu pesmet, se aşează un strat de rondele de cartofi fierţi, apoi amestecul de orez cu legume.
Se continuă iar cu un strat de rondele de cartofi, orez şi deasupra cartofi.
Ultimul strat de cartofi se presară cu pesmet şi se stropeşte cu ulei.
Se dă la cuptor pentru 30 de minute.