Chiftele de porc
Dacă nu este deja tocată, carnea se taie bucăţi şi se dă prin maşina de tocat.
Ceapa se toacă mărunt sau se poate da prin maşina de tocat sau la robot.
Pâinea se înmoaie în apă.
Usturoiul se pisează.
Peste carnea tocată se adaugă ceapa, usturoiul pisat,ouăle, pătrunjelul şi mărarul tocat mărunt,pâinea muiată şi stoarsă de apă, sare şi piper.
Se amestecă totul foarte bine.
Se ia cu o lingură din tocătură o cantitate potrivită şi i se dă cu mâna forma dorită (rotundă sau lunguiaţă), se trece prin pesmet sau făină şi se prăjeşte pe ambele părţi.
După ce s-au prăjit, se scot pe prosoape de hârtie pentru a se îndepărta excesul de ulei.
-
Lucian01 Mar.2016
O reteta traditionala, veche si care intruneste tot ceea ce trebuie pentru reusita unor chiftele gostoase si usor consumabile. Acestea, pot fi in final transformate usor in chiftele cu sos de rosii( chiftelute marinate). Ca o completare, pentru ca sunt un mare amator de verdeata in realizarea mancarurilor, am pus in compozitie foarte mult marar si patrunjel verde tocat marunt. Excelent, nota 10 pentru reteta!