Gulaș de căprioară
Am tăiat carnea de căprioară cubulețe potrivite pentru a nu mai fi nevoie de cuțit când va ajunge în farfurie. Pulpă de căprioară am folosit noi.
Într-un wok încins am pus câteva linguri de ulei și am perpelit carnea uniform pe toate părțile.
Am acoperit carnea cu apă.
Am lăsat să fiarbă acoperit
Până când scade toată apa.
Am adăugat gogoșarii tăiați mărunt și ceapa tăiată peștișori. Mai mult sau mai puțin intenționat am uitat de ardeiul iute, pentru a se putea bucura de preparatul final întreaga familie, de la cel mai mic la cel mai mare.
Cu alte câteva linguri de ulei le-am prăjit până s-au înmuiat.
Am adăugat condimentele: ienibahar măcinat, măghiran și chimen. Aici trebuie să recunosc că nu sunt un mare fan al chimenului, astfel că de cele mai multe ori "uit" să îl pun.
Am turnat paharele de vin
și paharele cu supă de vită.
Să nu uităm de boiaua dulce de ardei
și de foile de dafin.
Urmează o etapă de fierbere sub capac, la foc mic. Am lăsat să fiarbă așa molcom cam 1 oră. Am verificat din când în când să nu scadă prea tare și am completat cu vreo 2 căni de apă.
Am condimentat cu sare și piper.
Este momentul să adăugăm cartofii
și roșiile decojite. Eu am avut 2 cutii de roșii decojite și mărunțite (cubulețe scria pe cutie că ar fi trebuit să fie).
Bine că am ales un wok încăpător, că altfel nu știu ce mă făceam în acest punct.
Am mai lăsat să fiarbă încă vreo trei sferturi de oră.
Iar la final am presărat pătrunjelul tăiat.