Curcan umplut cu mere şi stafide la cuptor

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 


Într-un vas suficient de mare să încapă intreg curcanul se prepară o soluţie din apă, rozmarin măcinat, ienibahar boabe, pătrunjel, sare, piper, foi de dafin şi vin.  Se amestecă totul bine.

În această soluţie se pune curcanul şi se lasă aşa 1-2 zile.

După acest timp, curcanul se scoate din soluţia de marinare şi se pregăteşte pentru a fi băgat la cuptor, după cum urmează:

Se pregăteşte un sos din unt, muştar, vin alb, usturoiul pisat, sare, piper şi boia dulce. Pentru ca untul să se topească se pune tot amestecul pe baie de apă amestecând continuu până totul devine un sos omogen.Cu acest sos se unge curcanul atât prin interior cât şi prin exterior.

În interiorul curcanului se pun sferturi de mere şi stafidele.

Se coase curcanul, iar pulpele inferioare se leagă pentru ca în timpul fierberii să nu se "dezmembreze". Curcanul se aşează într-o tavă cu pieptul în jos. Se acoperă cu folie şi se dă la cuptorul încins în prealabil la 200 grade timp de câte jumătate de oră pentru fiecare kg al curcanului.

După expirarea timpului, se ia folia şi se mai ţine la cuptor cam jumătate de oră ca să se rumenescă frumos pe deasupra.

Este delicios!

Etichete: curcan
(3 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Brioşe cu fructe de pădure Brioşe cu fructe de pădure

Rețeta mai nouă   Musaca de cartofi Musaca de cartofi

publicitate
Comentarii (7)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro