Fasole cu ciolan afumat servită în pâine de casă
- Ingrediente
-
În vasul de la maşina de făcut pâine se pun ingredientele: mai întâi apa,
apoi sarea şi zahărul,
uleiul,
făina albă,
făina de secară
drojdia şi se porneşte programul pentru aluat cu drojdie.
La terminarea programului, aluatul arată cam aşa.
Se modelează aluatul, formându-se mici pâini rotunde.
ce se pun la crescut în vase unse cu ulei şi tapetate cu făină.
După 30 de minute, se coc în cuptorul preîncălzit la 175 grade timp de 45-50 de minute
-
continuăm cu rețeta de bază...
Fasolea se pune la înmuiat în apă rece, peste noapte.
A doua zi se pune la fiert. După ce începe să fiabă, se scurge apa şi se completează cu altă apă fierbinte. Se repetă acest pas de 3 ori.
Ceapa şi morcovul se taie mărunt.
Între timp se pregăteşte ciolanul. Se spală bine şi se curăţă (dacă este cazul).
În ultima apă în care fierbe fasolea, se pune ceapa
şi morcovul
sarea, piperul şi foile de dafin. Se lasă să fiarbă până când boabele de fasole sunt bine fierte.
Separat, într-o tigaie, se căleşte pasta de tomate în ulei.
Se adaugă peste fasolea fiartă.
Se mai lasă să dea câteva clocote,
apoi se mută într-o tavă pentru cuptor.
Deasupra se pune ciolanul afumat.
Se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 30 de minute.
După acest timp, se scoate din cuptor, se întoarce ciolanul pe partea cealaltă şi se mai lasă încă 30 de minute la cuptor.
Pâinea se scobeşte cu ajutorul unui cuţit.
Se umple golul de pâine cu fasole.
Deasupra se pune câte o bucată de ciolan.
Vasul cu pâinea astfel pregătită, se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 20 de minute.
Se serveşte caldă.
-
milica06 Feb.2014
asa facem! fara painisoare;