Iahnie de fasole
Fasolea boabe se fierbe schimbându-se de 3 ori apa în care se fierbe.
Legumele se curăţă şi se taie cubuleţe.
Când boabele de fasole sunt aproape fierte (se strivesc între degete), se adaugă legumele tăiate, sare, piper şi foile de dafin.
Separat, într-o tigaie cu puţin ulei se călesc 2-3 linguri de bulion.
Se adaugă apoi peste fasolea aflată pe foc.
Se mai lasă să fiarbă până scade toată zeama (aproximativ 30 de minute).
La final, se presară deasupra pătrunjel uscat sau chiar pătrunjel proaspăt.
Se serveşte alături de murături. Este o mâncare delicioasă de post!
-
Jo05 Nov.2015
lipseste cimbrul!! asta face ca fasolea sa fie mai buna pt stomac si pt digestie!!
-
pavel alexandru06 Jun.2014
super buna yahnia
-
Nancy12 Nov.2013
Foarte gustoasa ... am pregatit acasa in Misouri ...Au mancat prieteni pe rupte , mai ales ca noi santem vegetarieni !!!!!!!!!!
-
doina gabriela28 Oct.2012
retete simple dar gustoase, felicitari !