Iahnie de fasole

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Fasolea boabe se fierbe schimbându-se de 3 ori apa în care se fierbe.

Legumele se curăţă şi se taie cubuleţe.


Când boabele de fasole sunt aproape fierte (se strivesc între degete), se adaugă legumele tăiate, sare, piper şi foile de dafin.

Separat, într-o tigaie cu puţin ulei se călesc 2-3 linguri de bulion.

Se adaugă apoi peste fasolea aflată pe foc.

Se mai lasă să fiarbă până scade toată zeama (aproximativ 30 de minute).

La final, se presară deasupra pătrunjel uscat sau chiar pătrunjel proaspăt.

Se serveşte alături de murături. Este o mâncare delicioasă de post!


Etichete: fasole | iahnie
(62 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • lipseste cimbrul!! asta face ca fasolea sa fie mai buna pt stomac si pt digestie!!

  • super buna yahnia

  • Foarte gustoasa ... am pregatit acasa in Misouri ...Au mancat prieteni pe rupte , mai ales ca noi santem vegetarieni !!!!!!!!!!

  • retete simple dar gustoase, felicitari !

  Rețeta mai veche Storceac de nisetru Storceac de nisetru

Rețeta mai nouă   Ruladă din piept de pui cu kaizer şi cârnat Ruladă din piept de pui cu kaizer şi cârnat

publicitate
Comentarii (25)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro