Ciorbă de fasole cu cimbru
Fasolea se pune la înmuiat în apă rece timp de 2-3 ore.
Se pune apoi la fiert, iar când începe să fiarbă se lasă 5 minute, se scurge zeama în care a fiert fasolea, se completează cu altă apă caldă şi se pune din nou pe foc. Această operaţie se repetă de 3 ori.
După ce s-a schimbat apa şi a treia oară, se pune sare şi 2-3 linguri de ulei şi se lasă fasolea să fiarbă până bobul se sfărâmă între degete.
Se adaugă legumele tăiate cubuleţe.
Se lasă să fiarbă legumele timp de 10 minute, până se înmoaie, apoi se adaugă roşiile şi pasta de tomate.
Se mai lasă pe foc până sunt bine fierte toate legumele.
Se adaugă cimbru, mărar şi pătrunjel şi se ia de pe foc.
Se serveşte caldă, cu ceapă.
-
milica23 Nov.2013
f.buna; eu la ciorba pun in plus leustean si bors;
la supa la ingeredientele folosite nu pun cimbru;pe ambele le fac cu mai multa zeama;
pupici!