Gulaş de fasole
Se pune fasolea la înmuiat şi se lasă peste noapte. A doua zi se pune la fiert şi se schimbă apa de două ori.
Kaizerul se taie fâşii, apoi se căleşte la foc iute.
Se adaugă ceapa tăiată peştişori, morcovul, ţelina, pătrunjelul tăiate fâşii subţiri.
Se călesc împreună câteva minute, apoi se adaugă apă cât să le acopere.
După ce legumele s-au fiert, se adaugă ardeiul tăiat cubuleţe.
Într-o oală se pune fasolea fiartă şi apă cât să o cuptrindă,
amestecul de legume cu kaizer, roşiile decojite tăiate cuburi şi foile de dafin.
Se mai completează cu două căni de apă şi se lasă să dea într-un clocot. Se adaugă boiaua dulce şi iute, chimenul măcinat, piperul şi se potriveşte de sare.
Se mai fierbe câteva minute.
Se serveşte cu pastă de ardei iute şi mămăliguţă.