Pulpă de urs în vin alb la slow cooker
- Ingrediente
-
- 1 kilogram pulpă de urs
- 2 bucăți ceapă
- 3 căței usturoi
- 1 linguriță cimbru
- ½ linguriță salvie
- 200 grame kaizer
- sare
- piper
- 200 mililitri soluție de marinare
- 50 mililitri ulei
- Marinată pentru carne de urs
- 1 kilogram carne
- 2 bucăți ceapă
- 1 bucată morcov
- ½ bucată țelină
- 20 mililitri oțet
- 200 mililitri apă
- 400 mililitri vin alb
- sare
- piper boabe
- 3-4 cuișoare
- 2-3 foi dafin
- 1 linguriță cimbru
-
Preparăm "Marinată pentru carne de urs"
Morcovul se taie rondele, ţelina se taie felii subţiri, iar ceapa se taie peştişori.
Într-un vas se aranjează bucăţile de pulpă de urs, tăiate subţiri.
Peste ele se presară sarea, piperul boabe, cimbrul, foile de dafin şi cuişoarele.
Apoi urmează legumele, mai întâi ceapa,
apoi rondelele de morcov
şi feliile de ţelină.
Se toarnă oţetul diluat cu apă (în proporţie de o parte oţet la 10 părţi apă)
şi se acoperă cu vin alb. Carnea astfel pregătită se lasă la rece pentru minim 24 de ore.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Kaizerul tăiat feliuţe se rumeneşte în ulei.
Pe fundul vasului ceramic de la slow cooker se aşează ceapa tăiată rondele,
apoi se adaugă kaizerul rumenit cu tot cu grăsimea pe care şi-a lăsat-o în tigaie.
Se pune deasupra carnea de urs marinată.
Usturoiul se taie mărunt şi se pune peste carne.
Se acoperă cu soluţie în care s-a marinat carnea.
Se lasă la slow cooker la slow pentru 6-8 ore.
Se serveşte alături de garnitură de orez cu legume şi gogoşar umplut cu varză.
-
milica16 Jan.2013
am sa incerc sa gatesc si eu ,cand am sa am pulpa de urs