Iepure cu lămâie şi portocală
- Ingrediente
-
- 1 bucată iepure
- 2 bucăți portocale
- 1 bucată lămâie
- 2 bucăți ceapă
- 2-3 bucăți morcov
- 1 căpățână usturoi
- 750 mililitri vin alb
- ulei de măsline
- sare
- piper
- cimbru
- rozmarin
- Marinarea iepurelui
- 1 kilogram iepure
- 1-2 bucăți ceapă
- 1-2 bucăți morcov
- 1 căpățână usturoi
- vin alb
- 2-3 foi dafin
- cimbru
- sare
- piper boabe
- 2 cuișoare
-
Preparăm "Marinarea iepurelui"
Carcasa de iepure se pune într-un vas suficient de mare.
Morcovii se taie rondele, ceapa se taie solzişori şi se pun în vas, peste carnea de iepure.
Se taie deasupra usturoiul.
Se presară cu sare, se pun boabele de piper, cuişoarele, foile de dafin şi cimbru, apoi se acoperă cu vin.
Se lasă să stea 12 ore la rece.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Pe fundul unui vas termorezistent se pune un strat de legume: ceapa tăiată solzişori, morcov tăiat rondele, usturoi tăiat mărunt.
Pe stratul de legume se aşează iepurele marinat.
Se presară condimentele.
Deasupra se taie mărunt restul de usturoi.
Se stropeşte cu sucul de la o portocală, iar cealaltă împreună cu lămâia se taie felii subţiri şi se adaugă în vas, pe lângă iepure.
Se acoperă până la jumătate cu vin alb.
Vasul se bagă acoperit în cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 45 de minute.
Se serveşte alături de garnitură de cartofi.
-
carmen01 Feb.2013
iepure zici?hm