Iepure cu lămâie şi portocală

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Marinarea iepurelui"

    Carcasa de iepure se pune într-un vas suficient de mare.

    Morcovii se taie rondele, ceapa se taie solzişori şi se pun în vas, peste carnea de iepure.

    Se taie deasupra usturoiul.

    Se presară cu sare, se pun boabele de piper, cuişoarele, foile de dafin şi cimbru, apoi se acoperă cu vin.

    Se lasă să stea 12 ore la rece.

  2. continuăm cu rețeta de bază...

Pe fundul unui vas termorezistent se pune un strat de legume: ceapa tăiată solzişori, morcov tăiat rondele, usturoi tăiat mărunt.

Pe stratul de legume se aşează iepurele marinat.

Se presară condimentele.

Deasupra se taie mărunt restul de usturoi.

Se stropeşte cu sucul de la o portocală, iar cealaltă împreună cu lămâia se taie felii subţiri şi se adaugă în vas, pe lângă iepure.

Se acoperă până la jumătate cu vin alb.

Vasul se bagă acoperit în cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 45 de minute.

Se serveşte alături de garnitură de cartofi.


Etichete: iepure | lamaie | portocale
(4 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • iepure zici?hm

  Rețeta mai veche Prăjitură Rigo Prăjitură Rigo

Rețeta mai nouă   Pui întreg la slow cooker Pui întreg la slow cooker

publicitate
Comentarii (4)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro