Iepure cu sos de roşii la slow cooker
Iepurele se porţionează,
bucăţile se şterg cu şerveţele absorbante,
se presară cu sare
şi se lasă aproximativ 20 de minute.
Într-o tigaie se încing 2-3 linguri de ulei de măsline
şi se adaugă bucăţile de iepure.
Se întorc pe toate părţile, până nu se mai vede carne cu sânge.
Ceapa se taie solzişori
şi se adaugă peste iepure, în tigaie.
Cu ajutorul unui curăţător de legume, se ia o parte din coaja de la portocală, fără a pătrunde foarte mult în partea albă a cojii. Apoi portocala se stoarce,
iar sucul se adaugă peste carnea de iepure, după ce s-a călit şi ceapa.
Se adaugă tot acum şi sosul de roşii şi roşiile decojite,
piperul boabe,
băţul de scorţişoară, cuişoarele
coaja de portocală
şi se lasă să fiarbă acoperit aproximativ 10 minute.
Se transferă totul în vasul ceramic de la slow cooker
şi se mai lasă la slow cam 4 ore.
Se serveşte cu sosul de roşii.