Iepure cu măsline şi ciuperci
- Ingrediente
-
- carne de iepure
- 3 bucăți ceapă
- 3 bucăți morcov
- 1 ardei gras
- 200 grame măsline
- 1 cutie roșii decojite
- 1 cutie ciuperci
- 750 mililitri vin alb
- 200 mililitri vin roșu
- cimbru
- sare
- piper
- ulei de măsline
- boia dulce
- Marinarea iepurelui
- 1 kilogram iepure
- 1-2 bucăți ceapă
- 1-2 bucăți morcov
- 1 căpățână usturoi
- vin alb
- 2-3 foi dafin
- cimbru
- sare
- piper boabe
- 2 cuișoare
-
Preparăm "Marinarea iepurelui"
Carcasa de iepure se pune într-un vas suficient de mare.
Morcovii se taie rondele, ceapa se taie solzişori şi se pun în vas, peste carnea de iepure.
Se taie deasupra usturoiul.
Se presară cu sare, se pun boabele de piper, cuişoarele, foile de dafin şi cimbru, apoi se acoperă cu vin.
Se lasă să stea 12 ore la rece.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Într-un vas termorezistent uns cu ulei se pune un strat de ceapă tăiată solzişori, morcov tăiat rondele şi ardei cubuleţe.
Se aşează carnea de iepure pe patul de legume.
Se condimentează cu cimbru şi boia dulce
Se stropeşte cu ulei de măsline şi se toarnă vinul.
Vasul se acoperă şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 60 de minute.
Se scoate vasul din cuptor, se adaugă ciupercile, măslinele şi roşiile decojite.
Vasul neacoperit se mai bagă la cuptor pentru încă 30 de minute.
Se serveşte cald, alături de salată de gogoşari cu gogonele.
Provocarea culinară a lunii octombrie ne-a lăsat o mare libertate. Trebuie să prezentăm cea mai bună reţetă a noastră; mi se pare un lucru foarte dificil. Acest lucru aş vrea să îl las la aprecierea cititorilor. Totuşi eu zic că am ales o reţetă delicioasă.