Pizza cu piept de pui
(Pizza Pollo)- Ingrediente
-
Preparăm "Blat pentru pizza"
Într-un castron de plastic se pun 300 g făină, se distribuie pe marginile castronului, iar în mijloc se sfărâmă drojdia.
Peste drojdie se pune zahărul.
Drojdia şi zahărul se amestecă cu jumătate de pahar de apă călduţă, antrenând în amestec şi puţină făină de pe margine.
Se lasă să dospească la loc cald.
Când începe să facă bule, se adaugă uleiul, restul de apă şi sare şi se frământă cu restul de făină. Aluatul nu trebuie să aibă o consistenţă foarte tare.
Se lasă să crească la loc cald.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Pieptul de pui se fierbe, se lasă să se răcorească, apoi se taie cubuleţe.
Într-o tavă unsă cu ulei, se întinde un blat subţire din aluatul de pizza,
care se unge cu sos de roşii,
se presară cu mozzarella rasă,
apoi se adaugă ingredientele: piept de pui,
ciuperci,
porumb,
măsline verzi tăiate rondele.
Pe deasupra se pune mozzarella rasă
şi se coace în cuptorul preîncălzit la 210 grade timp de 20-25 de minute.