-
Știucă cu legume la cuptor
Știuca, bine curățată de solzi și intestine, se spală, apoi i se îndepărtează capul și coada și se…
-
Vin fiert
Într-o oală se amestecă vinul, piperul, cuișoarele și zahărul. Se omogenizează cu o lingură. Se pune oala…
-
Vită cu cimbru și boia
Pulpa de vită se pune la fiert cu legumele întregi şi condimentele. Se fierbe timp de o oră, în oala sub…
-
Pulpe de rață cu vin roșu și rozmarin
Peste pulpele de raţă de presară sare, acele de rozmarin, boabele de piper şi foile de dafin. Usturoiul se…
-
Cozi de raci în sos de vin şi usturoi
Se pune apă la fiert cu sare, piper boabe, foi de dafin şi usturoiul tăiat feliuţe subţiri. Când începe…
-
Iepure cu sos de roşii la slow cooker
Iepurele se porţionează, bucăţile se şterg cu şerveţele absorbante, se presară cu sare şi se lasă aproximativ…
-
Saramură de şalău
Se curăţă peştele de solzi şi intestine, apoi se îndepărtează capetele, punându-se deoparte pentru o…
-
Piftie din aripioare de pui
Aripioarele de pui se pun la fiert în apa în care s-au pus legumele întregi şi condimentele. Se spumează,…
-
Rasol de curcan
Aripa de curcan se pune la fiert cu sare, se spumează, apoi se adaugă celelalte condimente şi se fierbe timp…
-
Hamsii marinate
Hamsiile se curăţă de solzi şi intestine. Se spală foarte bine cu apă rece, apoi se presară cu sare, se…
-
Friptură din pulpă de mistreţ la…
Carnea se pune la marinat pentru 24-48 de ore, astfel: Ţelina se taie felii subţiri. Ceapa se taie solzişori.…
-
Salată de gogonele cu gogoşari
Gogoşarii se spală, se curăţă de cotoare şi seminţe şi se taie felii. Gogonelele se spală şi apoi se…
-
Gogoșari umpluți cu varză
Varza se toacă mărunt. Morcovii şi ţelina se dau pe răzătoare şi se adaugă peste varză. Se adaugă sarea…
-
Salată de gogoşari cu conopidă
Gogoşarii se spală şi se taie felii de grosimea unui deget. Conopida se desface în bucheţele mici. Morcovul…
-
Saramură de mreană
Peştele se curăţă de solzi şi intestine. Se spală cu apă rece. Se taie în două pe lungime, apoi fiecare…
-
Fazan la cuptor
Fazanul proaspăt vânat, necurățat de pene, se pune la fezandat cu capul în jos, într-o încăpere cu temperatură…
-
Macrou marinat la rece
Macroul se curăţă de intestine, se spală foarte bine. Se taie rondele de grosime aproximativ 1 cm. Se aranjează…
-
Gogoşari umpluţi cu struguri şi conopidă
Gogoşarii, strugurii şi conopida se spală cu apă rece. Se scot cotoarele de la gogoşari, conopida se rupe…
-
Macrou marinat prin fierbere
Se curăţă macroul şi se spală. Se taie rondele. Se pun într-o cratiţă împreună cu morcovul tăiat rondele,…
-
Gogoșari în oțet
Gogoşarii se spală şi se taie felii pentru a se aranja mai bine în borcan. Într-un borcan se aranjează felii…
Reţete cu "piper boabe"