Macrou marinat la rece
(Peşte marinat la rece)Macroul se curăţă de intestine, se spală foarte bine.
Se taie rondele de grosime aproximativ 1 cm.
Se aranjează aceste rondele într-un vas, pe fundul căruia s-a pus un strat de sare grunjoasă.
Deasupra se pune sare din belşug, astfel încât peştele să fie acoperit în totalitate. Vasul se acoperă şi se bagă la frigider pentru 24 de ore.
A doua zi, peştele se spală bine cu apă rece, se aranjează din nou în acelaşi vas şi se acoperă cu oţet. Tot acum se pot pune rondele de morcov, ceapă tăiată solzişori, piper boabe şi măsline.
Se acoperă vasul cu un capac şi se bagă din nou la frigider pentru încă 24 de ore. A treia zi, se scurge oţetul şi se înlocuieşte cu ulei.
Se mai păstrează încă 24 de ore la frigider, după care se poate consuma.
-
auricaichim4618 Feb.2016
Am facut aceasta marinata care mie mia lacut foarte mult