Cannelloni cu carne şi sos bechamel
-
Preparăm "Sos de lapte (Bechamel)"
Sosul se poate prepară în două feluri: cu faină prăjită sau cu făină neprăjită.
Cu făină prăjită.
Se prăjeşte uşor făina în unt.
Se stinge cu lapte fierbinte turnând câte puţin şi amestecând mereu ca să nu facă cocoloaşe.
Se adaugă sare după gust şi se lasă să fiarbă încet timp de 10 minute. Se serveşte cald. Se pot adăuga şi alte condimente, cum ar fi nucşoară.
Cu făină neprăjită. Se dizolvă făina cu laptele, turnând laptele în făină puţin câte puţin. Se pune la foc mic, amestecând mereu timp de 8-10 minute. -
continuăm cu rețeta de bază...
Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit; se adaugă ardeii tăiaţi fâşii, apoi carnea şi se fierbe până scade zeama.
Se pune la fiert apă cu sare şi când dă în clocot se pun pastele la fiert pentru 4 minute. Se scot şi se scurg de apă.
Pe fundul unui vas pentru cuptor se întinde bulionul, apoi se umplu pastele cannelonni cu compoziţie şi se aşeaza unul lângă altul în acest vas.
Se adaugă sosul bechamel.
Deasupra se pune caşcavalul ras.
Se bagă la cuptor pentru 30-45 minute până se rumeneşte.