Cozonac Rosenkranz
Într-un castron se amestecă drojdia cu cele 4 linguri zahăr şi laptele (nu se lasă la dospit).
În alt castron se amestecă făina cu ouăle, sarea şi aromele, după care se toarnă amestecul de drojdie şi se frământă bine 10-15 minute.
Pe un blat presărat cu făină se întinde o foaie de 1 cm grosime.
Foaia se unge cu untul amestecat cu cele 8 linguri zahăr, se presară cu nucă măcinată şi se presează bine cu palma, apoi se rulează şi se taie în 6 bucăţi.
Într-o cratiţă mai înaltă se caramelizează cele 12 linguri de zahăr, se tapetează marginile cratiţei şi se lasă să se răcească bine.
În cratiţa cu zahărul caramelizat, se aşează cele 6 rulouri, în picioare la distanţă una faţă de alta pentru a avea loc să crească.
Se acoperă cu un şervet şi se lasă la crescut o oră, la căldură.
Se coace 30 minute la 170 grade. Se scoate şi se răstoarnă pe platou, se lasă să se răcească bine şi apoi se taie.
Rețeta a fost preparată după instrucțiunile Gabrielei Cara.
-
popescu17 Apr.2014
cel mai rapid si mai bun cozonac.Si-n asta-s teribili nemtii!!
-
vas marinela25 Apr.2013
foarte bun.Il fac de 3 ani cu orice prilej.....