Friptură de porc cu sos caramel
Carnea de porc (de preferat poală de porc) se taie bucăţele mici, cât o îmbucătură.
Se căleşte fără ulei până se face aurie.
Se scoate din cratiţă, iar peste ce rămâne în cratiţă, se adaugă 2 linguri de zahăr, se încălzeşte până se caramelizează putin.
Apoi se adaugă 1 pahar apă, se dă într-un clocot şi se adaugă 5 căţei usturoi tăiaţi felii, 1 ardei iute (facultativ) tăiat felii, 1 ardei gras roşu tăiat julien.
După ce s-au călit, se pune 1 pahar de apă şi 1 pahar de vin alb.
Se adaugă carnea şi puţin sos de soia, se acoperă cu un capac şi se fierbe 1 oră şi jumătate.
După 1 oră se mai pune un pahar vin.
Se serveşte cu orez sau cartofi piure.