Tocăniţă cu ciuperci, afumătură şi carne de vită
Mod de preparare
Carnea de vacă se taie cubuleţe şi se pune la fiert în apă cu sare timp de 45 de minute.
Într-un vas, se frige afumătura tăiată felii. Când este gata se scoate pe o farfurie cu şerveţele pentru a absorbi surplusul de grăsime.
Carnea de vită, fiartă, se pune într-o pungă şi se adaugă peste ea 2 linguri de făină. Se amestecă foarte bine.
În acelaşi vas în care s-au fript bucăţile de afumătură, se pun 2 linguri de ulei şi se adaugă carnea amestecată cu făină. Se căleşte până când bucăţile devin maronii.
Bucăţile de vită astfel obţinute se scot într-o farfurie.
În acelaşi ulei se călesc împreună ceapa tăiată mărunt şi morcovul tăiat rondele.
Se adaugă şi usturoiul tăiat felii şi ciupercile, de asemenea, tăiate felii.
Se adaugă apoi carnea de vită, afumătura, coniacul, supa de vită, pasta de tomate, cimbru, sare şi piper şi se amestecă bine.
Se adaugă şi vinul roşu şi cele 2 foi de dafin şi se mai lasă sa fiarbă 20 de minute.