Plachie de peşte

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Peştele se curăţă de solzi şi de intestine şi se spală foarte bine. Se taie în bucăţi potrivit de mari şi se sărează. Se lasă să stea cu sare timp de 20 de minute.


Bucăţile de peşte se dau prin făină şi se prăjesc în ulei încins.




După ce s-a prăjit tot peştele, se pregăteşte sosul.


Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în uleiul în care s-a prăjit peştele.



Când ceapa începe să se aurească, se adaugă sosul de roşii, usturoiul tăiat mărunt, foile de dafin, cimbrul, vinul, sarea şi piperul.


Se lasă să fiarbă 10 minute.


Jumătate din sosul rezultat se răstornă într-un vas termorezistent, peste sos se aşează bucăţile de peşte prăjit, iar deasupra se adaugă restul de sos. Vasul se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor pentru 30 de minute.





Se serveşte cu mămăliguţă.


Etichete: plachie | peste
(1 vot) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Piept de gâscă cu sos de smântână Piept de gâscă cu sos de smântână

Rețeta mai nouă   Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă afumată Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă afumată

publicitate
Comentarii (5)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro