Plachie de peşte
Peştele se curăţă de solzi şi de intestine şi se spală foarte bine. Se taie în bucăţi potrivit de mari şi se sărează. Se lasă să stea cu sare timp de 20 de minute.
Bucăţile de peşte se dau prin făină şi se prăjesc în ulei încins.
După ce s-a prăjit tot peştele, se pregăteşte sosul.
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în uleiul în care s-a prăjit peştele.
Când ceapa începe să se aurească, se adaugă sosul de roşii, usturoiul tăiat mărunt, foile de dafin, cimbrul, vinul, sarea şi piperul.
Se lasă să fiarbă 10 minute.
Jumătate din sosul rezultat se răstornă într-un vas termorezistent, peste sos se aşează bucăţile de peşte prăjit, iar deasupra se adaugă restul de sos. Vasul se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor pentru 30 de minute.
Se serveşte cu mămăliguţă.