Ciorbă de perișoare de post
-
Preparăm "Perișoare de post"
Soia se pune la fiert


Fulgii de ovăz se râșnesc.


De asemenea se râșnesc și semințele de in.


Într-o cratiță cu puțin ulei se călește ceapa.

Se adaugă apă și se continuă călirea.

Se adaugă orezul,

pasta de soia,

făina,

ovăzul

și semințele de in măcinate.

Se condimentează cu sare și piper

și se omogenizează.

Se formează biluțe

și se pun la fierbere în apa clocotită.

-
continuăm cu rețeta de bază...
Tăiem ceapa mărunt,

ardeiul gras cubulețe,

morcovul cubulețe,

țelina și păstârnacul cubulețe.

Într-o oală se călesc toate acestea în puțin ulei.

Se adaugă apoi roșiile,

apă, sare și se lasă la fiert

10 minute la presiune sau 20 de minute la foc normal.

Se adaugă apoi perișoarele fierte

și borșul fiert.

La final se presară leuștean.






























