Ciorbă de perișoare de post
-
Preparăm "Perișoare de post"
Soia se pune la fiert
Fulgii de ovăz se râșnesc.
De asemenea se râșnesc și semințele de in.
Într-o cratiță cu puțin ulei se călește ceapa.
Se adaugă apă și se continuă călirea.
Se adaugă orezul,
pasta de soia,
făina,
ovăzul
și semințele de in măcinate.
Se condimentează cu sare și piper
și se omogenizează.
Se formează biluțe
și se pun la fierbere în apa clocotită.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Tăiem ceapa mărunt,
ardeiul gras cubulețe,
morcovul cubulețe,
țelina și păstârnacul cubulețe.
Într-o oală se călesc toate acestea în puțin ulei.
Se adaugă apoi roșiile,
apă, sare și se lasă la fiert
10 minute la presiune sau 20 de minute la foc normal.
Se adaugă apoi perișoarele fierte
și borșul fiert.
La final se presară leuștean.