Storceac de nisetru
Peştele se curăţă de intestine şi se porţionează, îndepărtându-se capul şi coada, restul tăindu-se în rondele.
Într-un vas se pune la fiert apă cu o lingură de sare. Când apa începe să fiarbă se adaugă capul de sturion, în cazul de faţă, nisetru.
Se lasă să fiarbă 10-15 minute, timp în care se curăţă legumele.
Ceapa, morcovul şi ceapa se taie în cubuleţe.
Se adaugă legumele în oală şi se lasă la fiert timp de 15 minute.
Cartofii se taie în cubuleţe mici şi se adaugă în oală după 15 minute după ce am adăugat celelalte legume. Tot acum se adaugă şi coada peştelui şi rondelele pe care dorim să le folosim în ciorbă.
Se mai fierbe încă 15 minute şi se ia vasul de pe foc. Separat se bate oul împreună cu smântâna.
Amestecul de ou cu smântână se diluează cu zeamă de ciorbă puţin răcită, se amestecă bine, apoi se adaugă în oala cu ciorbă.
Deasupra se presară mărar tocat mărunt.
Dacă se doreşte acrită, se poate adăuga în momentul servirii oţet sau zeamă de lămâie.