Ciorbă de fasole acrită cu zeamă de varză

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Fasolea se pune la înmuiat în apă rece, cu 12-24 de ore înainte.

Se acoperă cu apă și se pune la fiert.

Se lasă să dea câteva clocote, apoi se scurge zeama și se pune altă apă. Se repetă această operațiune de 3-4 ori.

În ultima apă de fiert, se adaugă câteva linguri de ulei, sare și piper și se lasă să fiarbă boabele, până se strivesc ușor între degete.

Se pregătesc legumele.

Morcovul se taie cubulețe,

ceapa se taie mărunt,

țelina,

ardeiul

și păstârnacul se taie și ele tot cubulețe.

Se adaugă în zeama în care au fiert boabele de fasole, împreună cu aceasta.

Roșiile se dau la robot și se pun și ele alături de celelalte legume. Se lasă să fiarbă până când rădăcinoasele sunt gata.

Separat se fierbe zeama de varză.

Când legumele au fiert,

se adaugă zeama de varză,

cimbru

și leușteanul și se mai dă câteva clocote.

Se servește caldă alături de ceapă roșie.

(4 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Salată de cartofi dulci cu telemea Salată de cartofi dulci cu telemea

Rețeta mai nouă   Cornuri cu gem Cornuri cu gem

publicitate
Comentarii (1)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro