Prăjitură Rigo

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blatul la prăjitura Rigo"

    Ouăle se bat cu mixerul.

    Se adaugă zahărul şi, pe rând, cele 8 linguri de apă. Se amestecă bine cu mixerul.

    Apoi se adaugă nuca măcinată

    şi făina amestecată cu praful de copt.

    Compoziţia se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

    Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 25 de minute.

  2. Preparăm "Crema la prăjitura Rigo"

    Făina se freacă cu laptele,

    apoi se pune să fiarbă până se îngroaşă bine, amestecând continuu.

    Se adaugă zahărul vanilat.

    Margarina se freacă cu zahărul pudră.

    În acest amestec se încorporează crema fiartă şi răcită.

  3. Preparăm "Glazura la prăjitura Rigo"

    Zahărul pudră se amestecă cu cacaua, apa şi margarina.

  4. continuăm cu rețeta de bază...

Blatul se taie în două.

Peste primul blat se pune jumătate din cremă. Se întinde uniform.

Pişcoturile se înmoaie în rom pe ambele părţi, apoi se aşează unul lângă altul peste cremă.

Peste stratul de piscoturi se pune restul de cremă,

şi apoi celălalt blat.

Deasupra se toarnă glazura şi se uniformizează.

Se lasă să se întărească glazura, apoi se porţionează.


Etichete: prajitura | rigo | nuci | crema
(12 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • Si eu iti multumesc , draga Cornelusa ... abia astept s-o testez .
    PS Sa stii c-am repetat reteta ta de cozonac la MP , dar cu prune uscate si stafide , mmmmmmmmmmmm , o nebunie ; inc-odata mii de multumiri ptr reteta (sotul meu a spus ca-i mai bun decat o praji :d )

  Rețeta mai veche Paste cu roşii şi măsline Paste cu roşii şi măsline

Rețeta mai nouă   Iepure cu lămâie şi portocală Iepure cu lămâie şi portocală

publicitate
Comentarii (10)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro