Prăjitură Rigo
- Ingrediente
-
- pişcoturi
- 200 mililitri rom
- Blatul la prăjitura Rigo
- 5 ouă
- 250 grame zahăr
- 8 linguri apă
- 100 grame nuci măcinată
- 200 grame făină
- ½ pachețel praf de copt
- Crema la prăjitura Rigo
- 4 linguri făină
- ½ litru lapte
- 2 pachețele zahăr vanilat
- 200 grame unt sau margarină
- 200 grame zahăr pudră
- Glazura la prăjitura Rigo
- 9 linguri zahăr pudră
- 3 linguri cacao
- 5 linguri apă fierbinte
- 50 grame margarină
-
Preparăm "Blatul la prăjitura Rigo"
Ouăle se bat cu mixerul.
Se adaugă zahărul şi, pe rând, cele 8 linguri de apă. Se amestecă bine cu mixerul.
Apoi se adaugă nuca măcinată
şi făina amestecată cu praful de copt.
Compoziţia se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 25 de minute.
-
Preparăm "Crema la prăjitura Rigo"
Făina se freacă cu laptele,
apoi se pune să fiarbă până se îngroaşă bine, amestecând continuu.
Se adaugă zahărul vanilat.
Margarina se freacă cu zahărul pudră.
În acest amestec se încorporează crema fiartă şi răcită.
-
Preparăm "Glazura la prăjitura Rigo"
Zahărul pudră se amestecă cu cacaua, apa şi margarina.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Blatul se taie în două.
Peste primul blat se pune jumătate din cremă. Se întinde uniform.
Pişcoturile se înmoaie în rom pe ambele părţi, apoi se aşează unul lângă altul peste cremă.
Peste stratul de piscoturi se pune restul de cremă,
şi apoi celălalt blat.
Deasupra se toarnă glazura şi se uniformizează.
Se lasă să se întărească glazura, apoi se porţionează.
-
Diana29 Jan.2013
Si eu iti multumesc , draga Cornelusa ... abia astept s-o testez .
PS Sa stii c-am repetat reteta ta de cozonac la MP , dar cu prune uscate si stafide , mmmmmmmmmmmm , o nebunie ; inc-odata mii de multumiri ptr reteta (sotul meu a spus ca-i mai bun decat o praji :d )