Iepure cu sos de muştar în stil franţuzesc
Iepurele se tranşează,
se presară cu sare.
Într-o tigaie se pune untul
şi se sotează carnea
întorcând-o pe toate părţile
până se rumeneşte frumos.
Bucăţile se scot pe o farfurie.
Ceapa se taie solzişori
şi se căleşte în untul în care a fost carnea.
Se lasă până ceapa devine moale
şi se adaugă apa, vinul alb
muştarul,
cimbrul,
şi se lasă să dea câteva clocote. Se mai poate adăuga nişte apă, dacă este nevoie.
Se pun peste sos bucăţile de carne
şi se acoperă vasul cu un capac, lăsându-se să fiarbă la foc mic timp de 45 de minute. Se completează cu apă atunci când sosul scade.
După ce carnea este bine pătrunsă, se scoate din sosul de muştar
şi se adaugă în sos smântâna de gătit
şi pătrunjelul tocat mărunt.
Se obţine un sos aromat,
care se îmbogăţeşte cu bucăţile de carne
Se serveşte cald.