Rulouri din carne de vită
(Bragioli)- Ingrediente
-
- 250 grame carne de vită tocată
- 6 felii bacon
- 1 ou fiert tare
- 1 ou crud
- 1 legătură pătrunjel
- 4 linguri pesmet
- 1 morcov
- 1 ceapă
- sare
- piper
- 10 felii carne de vită , felii subţiri
- 3 linguri ulei de măsline
- Sosul la bragioli
- 2 bucăți ceapă
- 3 căței usturoi
- 1 cutie roșii decojite (conservă)
- 2 bucăți morcov
- 90 grame mazăre
- 2 bucăți cartofi
- 1 linguriță sos Worchester
- 200 mililitri vin roșu
- 1 lingură bulion
- 2-3 foi dafin
- sare
- piper
- busuioc
- pătrunjel
-
Preparăm "Sosul la bragioli"
În uleiul în care am prăjit rulourile se căleşte ceapa şi usturoiul tăiate mărunt.
După ce ceapa s-a înmuiat, se adaugă morcovii daţi prin răzătoare. Se călesc împreună.
Se adaugă şi cartofii tăiaţi sferturi,
roşiile decojite întregi,
bulionul,
mazărea,
sosul Worchester şi vinul,
iar la final condimentele.
Se lasă să fiarbă 10 minute.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Carnea de vită tocată se amestecă cu ceapa tăiată mărunt,
morcovul dat pe răzătoare,
baconul tăiat cubuleţe mici,
oul fiert tăiat cubuleţe mici,
oul crud,
pătrunjelul tocat mărunt,
pesmetul şi condimentele.
Se omogenizează totul.
Feliile de carne de vită se bat cu ciocanul pentru şniţele, apoi se presară cu sare şi piper.
Pe fiecare felie astfel pregătită se pun 1-2 linguri din compoziţia de mai sus, întinzându-se pe toată suprafaţa.
Se rulează, prinzând foarte bine capetele, cu ajutorul unor scobitori.
Se procedează astfel cu fiecare felie de carne.
În uleiul încins se pun aceste rulouri şi se călesc puţin, pe ambele părţi, până devin maronii.
Se scot din ulei.
Rulourile se pun în sosul pregătit şi se lasă să fiarbă, acoperit, la foc mic pentru o oră. În ultimele 15 minute se poate fierbe neacoperit pentru ca sosul să se îngroaşe.
Această reţetă a fost preparată pentru săptămâna Maltei pe theCityBreak.ro .