Rulouri din carne de vită

(Bragioli)
Această mâncare, pe numele ei originar Bragioli, este o mâncare tradiţională din Malta. Se realizează nişte rulouri din carne de vită tăiată în felii subţiri cu o umplutură similară cu cea de sarmale şi un sos de roşii. Umplutura conţine carne tocată de vită sau de porc, ouă fierte, bacon, morcov, ceapă, pătrunjel. Pentru sos se folosesc roşii, mazăre, usturoi, dafin, vin roşu.
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Sosul la bragioli"

    În uleiul în care am prăjit rulourile se căleşte ceapa şi usturoiul tăiate mărunt.

    După ce ceapa s-a înmuiat, se adaugă morcovii daţi prin răzătoare. Se călesc împreună.

    Se adaugă şi cartofii tăiaţi sferturi,

    roşiile decojite întregi,

    bulionul,

    mazărea,

    sosul Worchester şi vinul,

    iar la final condimentele.

    Se lasă să fiarbă 10 minute.

  2. continuăm cu rețeta de bază...


Carnea de vită tocată se amestecă cu ceapa tăiată mărunt,

morcovul dat pe răzătoare,

baconul tăiat cubuleţe mici,


oul fiert tăiat cubuleţe mici,


oul crud,

pătrunjelul tocat mărunt,


pesmetul şi condimentele.

Se omogenizează totul.

Feliile de carne de vită se bat cu ciocanul pentru şniţele, apoi se presară cu sare şi piper.

Pe fiecare felie astfel pregătită se pun 1-2 linguri din compoziţia de mai sus, întinzându-se pe toată suprafaţa.


Se rulează, prinzând foarte bine capetele, cu ajutorul unor scobitori.

Se procedează astfel cu fiecare felie de carne.

În uleiul încins se pun aceste rulouri şi se călesc puţin, pe ambele părţi, până devin maronii.

Se scot din ulei.

Rulourile se pun în sosul pregătit şi se lasă să fiarbă, acoperit, la foc mic pentru o oră. În ultimele 15 minute se poate fierbe neacoperit pentru ca sosul să se îngroaşe.


Această reţetă a fost preparată pentru săptămâna Maltei pe theCityBreak.ro .

Etichete: carne de vita | rulou | malta
(5 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Salată de leurdă cu porumb dulce Salată de leurdă cu porumb dulce

Rețeta mai nouă   Bezea cu dulceaţă de mure Bezea cu dulceaţă de mure

publicitate
Comentarii (1)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro