Limbă cu sos de hrean și muștar
- Ingrediente
-
- 1 cubuleț unt
- 1 ceapă
- 2 linguri făină
- 1 ceașcă smântână pentru gătit
- 2 linguri muștar cu și fără semințe
- 2 linguri hrean
- 1 lingură pătrunjel tocat
- 1 lingură mărar tocat
- 1 lingură suc de lămâie
- Limbă de vită fiartă
- 1 bucată limbă de vacă
- ½ țelină
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 păstârnac
- 2 foi dafin
- 1 linguriță cimbru
- 4 căței usturoi
- 2-3 cuișoare
- 10 boabe piper
- 1 bucată anason stelat
- 5-6 boabe ienibahar
- sare
-
Preparăm "Limbă de vită fiartă"
Se spală bine limba. Se adaugă într-o oală cu apă rece. Se aduce la fierbere, se spumează.
Apoi se adaugă restul de ingrediente: morcov, telină, ceapă, păstârnac, dafin, cimbru, usturoi, cuișoare, anason stelat, ienibahar, sare și piper boabe. Se fierbe la foc mic, la presiune 1 oră sau 3 ore într-o oală normală, acoperită.
Se scoate limba din apă. Se îndepărtează pielea acesteia, care este foarte tare.
Apoi se poate tăia cubulețe.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Se taie ceapa mărunt.
Untul se pune în tigaia încinsă.
Se adaugă ceapa și se călește puțin.
Se adaugă făina,
smântâna,
hreanul,
muștarul
și sucul de lămâie.
Se aduce la fierbere.
Se adaugă pătrunjel tocat.
Se omogenizează.
La final se adaugă limba de vită tăiată cuburi.
-
milica15 Dec.2016
Asa, limba este delicioasa! Felictari!