Chilli con carne
- Ingrediente
-
- 500 grame carne de vită tocată
- 400 grame roșii tăiate cuburi
- 400 grame fasole roșie (1 conservă)
- 200 mililitri vin roșu
- 200 mililitri supă de vită
- 1 ceapă roșie
- 1 ardei gras
- 3-4 căței usturoi
- ½ linguriță fulgi de ardei iute
- ½ linguriță boia de ardei afumată
- 1 linguriță chimen măcinat
- 1 linguriță oregano
- 1 linguriță coriandru
- 1 baton scorțișoară
- 1 lingură sos Worchester
- 1 lingură ulei de măsline
- sare
- piper
Am adunat o grămadă de ingrediente pentru rețeta asta.
Am ales un wok mărișor pentru că trebuie să încapă toate ingredientele de mai sus. Am tocat ceapa, usturoiul și ardeiul gras. Le-am pus apoi la călit cu puțin ulei încins în prealabil.
Am adăugat carnea tocată.
După vreo 5 minute am turnat paharul de vin roșu.
Și apoi am început să înșir condimentele: chilli măcinat, chimen măcinat, oregano, coriandru mojarat, paprica afumată, sare, piper și sos Worchestershire.
Pentru că am simțit că rămânem puțin pe uscat, am adăugat paharul cu supă. Nu am avut la îndemână supă de vită, însă am avut supă de pasăre, ce ne-a rămas de la Pulpele de cocoș Mojito. Cred că ar fi mers foarte bine și cu supă de legume. Doar dacă nu aș fi avut niciuna din aceste variante, m-aș fi gândit să cumpăr un cubuleț de supă de vită.
Le mai răscolim pentru câteva minute, ca apoi să continuăm cu adăugarea roșiilor, fasolei
și drept moț, batonul de scorțișoară.
Nici nu se simțea că aș fi adăugat un pahar de supă. A fost nevoie să completez în mai multe rânduri cu câte un nou pahar de supă. Dacă nu aș fi avut supă de cocoș din belșug, cel mai probabil aș fi adăugat doar apă.
După vreo oră de fierbere putem spune că e gata.
Am servit alături de orez.