Pizza cu roşii şi ardei
-
Preparăm "Blat pentru pizza"
Într-un castron de plastic se pun 300 g făină, se distribuie pe marginile castronului, iar în mijloc se sfărâmă drojdia.
Peste drojdie se pune zahărul.
Drojdia şi zahărul se amestecă cu jumătate de pahar de apă călduţă, antrenând în amestec şi puţină făină de pe margine.
Se lasă să dospească la loc cald.
Când începe să facă bule, se adaugă uleiul, restul de apă şi sare şi se frământă cu restul de făină. Aluatul nu trebuie să aibă o consistenţă foarte tare.
Se lasă să crească la loc cald.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Roşiile se taie felii.
Ardeiul se taie rondele.
Tava se unge cu ulei, apoi se întinde aluatul în tavă.
Blatul se unge cu sosul de roşii.
Se distribuie, apoi, jumătate din cantitatea de caşcaval,
ciupercile,
boabele de porumb,
rondelele de ardei,
rondele de ceapă (dacă se doreşte),
măslinele
şi roşiile rondele.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 20 de minute.
Se presară restul de caşcaval şi se mai bagă încă 10 minute la cuptor.
Se serveşte caldă.