Pizza vegetariană
-
Preparăm "Blat pentru pizza"
Într-un castron de plastic se pun 300 g făină, se distribuie pe marginile castronului, iar în mijloc se sfărâmă drojdia.
Peste drojdie se pune zahărul.
Drojdia şi zahărul se amestecă cu jumătate de pahar de apă călduţă, antrenând în amestec şi puţină făină de pe margine.
Se lasă să dospească la loc cald.
Când începe să facă bule, se adaugă uleiul, restul de apă şi sare şi se frământă cu restul de făină. Aluatul nu trebuie să aibă o consistenţă foarte tare.
Se lasă să crească la loc cald.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Blatul se întinde în tava unsă cu ulei. Se pune sosul de roşii şi se presară busuioc uscat.
Se distribuie pe toată suprafaţa salamul tăiat feliuţe subţiri, ardeiul tăiat fâşii, feliile de roşii, caşcavalul ras, ciupercile, porumbul şi măslinele.
Deasupra se mai presară nişte caşcaval ras şi se bagă in cuptorul încins la 250 grade timp de 15-20 de minute.
Se poate servi cu ketchup.