Pizza quatro formaggi

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blat pentru pizza"

    Într-un castron de plastic se pun 300 g făină, se distribuie pe marginile castronului, iar în mijloc se sfărâmă drojdia.

    Peste drojdie se pune zahărul.

    Drojdia şi zahărul se amestecă cu jumătate de pahar de apă călduţă, antrenând în amestec şi puţină făină de pe margine.

    Se lasă să dospească la loc cald.

    Când începe să facă bule, se adaugă uleiul, restul de apă şi sare şi se frământă cu restul de făină. Aluatul nu trebuie să aibă o consistenţă foarte tare.

    Se lasă să crească la loc cald.

    Blat pentru pizza
  2. continuăm cu rețeta de bază...

Blatul de pizza se întinde într-o tavă unsă cu ulei.

Se întinde pe toată suprafaţa sos de roşii,

apoi se presară busuioc şi oregano.

Pentru cine doreşte puţin picant, se poate presăra şi puţin ardei iute măcinat.

Apoi, împărţind blatul de pizza în 4 sferturi, se pun cele 4 brânzeturi: mozzarella,

caşcavalul ras,

brânza cu mucegai albastru,

şi brânza roquefort.

Se stropeşte cu puţin ulei de măsline

şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 15-20 de minute.

Se serveşte fierbinte.

Etichete: pizza
(1 vot) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Iepure cacciatore Iepure cacciatore

Rețeta mai nouă   Porc cu mere la cuptor Porc cu mere la cuptor

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro