Pizza quatro formaggi
- Ingrediente
-
Preparăm "Blat pentru pizza"
Într-un castron de plastic se pun 300 g făină, se distribuie pe marginile castronului, iar în mijloc se sfărâmă drojdia.
Peste drojdie se pune zahărul.
Drojdia şi zahărul se amestecă cu jumătate de pahar de apă călduţă, antrenând în amestec şi puţină făină de pe margine.
Se lasă să dospească la loc cald.
Când începe să facă bule, se adaugă uleiul, restul de apă şi sare şi se frământă cu restul de făină. Aluatul nu trebuie să aibă o consistenţă foarte tare.
Se lasă să crească la loc cald.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Blatul de pizza se întinde într-o tavă unsă cu ulei.
Se întinde pe toată suprafaţa sos de roşii,
apoi se presară busuioc şi oregano.
Pentru cine doreşte puţin picant, se poate presăra şi puţin ardei iute măcinat.
Apoi, împărţind blatul de pizza în 4 sferturi, se pun cele 4 brânzeturi: mozzarella,
caşcavalul ras,
brânza cu mucegai albastru,
şi brânza roquefort.
Se stropeşte cu puţin ulei de măsline
şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 15-20 de minute.
Se serveşte fierbinte.