Pui cu ciuperci şi smântână
(Pui "Delicatesa")Mod de preparare
Carnea de pui se taie bucăţele mici, se condimentează cu sare, piper, cimbru, boia.
Se încing 2 linguri ulei, se rumeneşte carnea şi se stinge cu o cană de apă, se lasă pe foc mic 45 de minute.
Se căleşte ceapa tocată mărunt.
Se adaugă ciupercile.
Apoi smântâna şi vinul.
Se fierb 5 minute după care se adaugă usturoiul tocat.
Se toarnă sosul peste carne împreună cu 5 linguri smântână.
Se potriveşte de sare şi piper şi se lasă să mai fiarbă 30 de minute după care se adaugă restul de smântână, făină şi verdeaţă.
Se lasă pe foc 1-2 clocote să se umfle făina.
Se serveşte caldă cu mămăligă.
-
Diana24 Apr.2013
Acum gatesc asa ceva ... mi se pare extrem de buna combinatia pui , ciuperci , smantana , plante aromate proaspete .