Ştrudel cu mere

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se curăţă merele de coajă şi se dau prin răzătoarea mare. Se călesc într-o cratiţă cu un cub de unt sau o lingură de ulei, 2 linguri zahăr şi 1 linguriţă scorţişoară.

Se lasă pe foc până când scade toată zeama.

Aluatul de foietaj se decongelează parţial, se întinde foaia şi se taie pe margine în fâşii înguste lasând mijlocul întreg.

Când compoziţia de mere s-a răcit, se aranjează pe mijlocul foii.

Se împletesc fâşiile de pe margine.

Se aşează în tavă cu hârtie de copt şi se coace la 180 de grade timp de 45 de minute.

Pe deasupra se poate unge cu ou înainte de a se băga la cuptor sau se poate presăra cu zahăr pudră la final când e aproape rece.

Etichete: strudel | mere | placinta
(12 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • super reteta...foarte usor de facut si gustoasa...multumesc pentru ea...

  Rețeta mai veche Tort de portocale Tort de portocale

Rețeta mai nouă   Pui cu ciuperci şi smântână Pui cu ciuperci şi smântână

publicitate
Comentarii (5)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro