Zacuscă de vară

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se pun la copt vinetele şi ardeii. După ce aceştia s-au copt se lasă la răcit şi se curăţă de coajă.

Atenţie: Se păstrează zeama de la vinete pentru a se adăuga la fiert.

Pe un tocător cu satâr din lemn se zdrobesc vinetele presărate cu sare după care se pun într-un castron şi în continuare se taie ardeii copţi cubuleţe mărunte.

Se curăţă ceapa, se taie mărunt ca pentru salată, se pune într-un vas de 1.5 L cu tot uleiul, după care se dă la foc mic până ceapa capată o patină aurie.

Peste ceapa călită se adaugă roşiile tăiate mărunt, curăţate de pieliţă şi se lasă la fiert circa 10-15 minute pentru omogenizarea compoziţiei.

Se adaugă peste amestecul de ceapă şi roşii, ardeii şi vinetele (cu zeamă cu tot) după care se mai ţine la fiert zacusca înca 15-20 minute până ce compoziţia capătă omogenitate.

În final se drege zacusca cu sare (dacă mai este cazul), boia şi piper după gust.

Atenţie: Amestecarea compoziţiei se efectuează continuu pentru a evita lipirea.

Etichete: zacusca | vinete | vara
(6 voturi) Votează şi poți lăsa review!
publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro